Oli pakko ottaa puhelinyhteys psykiatriin, kun muutaman uukauden sähköpostikirjeenvaihto on alkanut junnaamaan paikallaan. Psykiatri toistaa samaa mantraa, vastaamisväli pidentynyt ja viestien pituus lyhentynyt. Tulkitsin, että uutta asiaa en hänen viesteissään näillä tiedoilla tule enää samaan.

Puhelimessa minä toistin itseäni ja pyrin myös avaamaan viimeisen puolen vuoden kokemuksiani, ja lisäksi historiaa kymmenen vuoden takaa. Aika vähän ja epäselvästi avasin, mutta bipolaarikirjon pehmeämmästä päästä alkoi puhumaan, että kun ei ilmeisesti maniaa ole ollut. Käski jatkamaan oma-aloitteisesti aloittamaani mielialapäiväkirjaa, ja mielellään, niin kuin olen tehnytkin, päivätasolla. Niin saisi sitten vähän yksityiskohtaisempaa pidemmän aikavälin evidenssiä. Ja JOS tulee hypo-päiviä useampi putkeen, niin yhteys häneen, ja edessä olisi SSRI:in lopetus ja tasaavan aloitus.

En ymmärrä vain hänen logiikkaa: olen aika avoimesti kertonut, että viime syksynä oli 1-2 kk jakso, jolloin ei mieliala jojoillut, vaan oli yhteen putkeen korkealla.  Kunnes eräänä päivänä tuli yhtä-äkkiä muutaman päivän romahdus, sitten taas pari päivää tasaista ja sitten taas alkoi jojoilemaan. Hänen mainitsemansa ”useampi päivä hypoa” tuli syksyllä siis helposti täyteen ja mahdollisesti nyt alkuvuodestakin. En tiedä pitäisikö mun sitten lähettää sille mun kaikki kirjailut + mdq-täytettynä, jotta se saisi ihan oikeaa evidenssiä, mustaa valkoisella, aiheesta. Nyt mun viestit on pitkälti mennyt logiikalla: valitan ja kuvailen hypomaanisia oireitani, jonka jälkeen tulee selitysosa, jolla yritän kumota oirehdinnan johtuvan mistään muusta kuin ulkoisista tekijöistä. On tämä vaan vaikeata, kun teen siitä niin vaikeata. :D  Puhelimessa olin kyllä poikkeuksellisen yhteistyökykyinen, kuunteleva ja kysyvä, mikä on varmaan psykiatrille uusi tai ainakin harvinainen kokemus minusta.

Tänään heräsin klo 5 (nukahdettuani melatoniinilla, herättyäni levottomaan jalkaan ja jatkoin unia rauhoittavalla) pyörimään sängyssä ja surffailemaan netissä odottamaan, että kello tulisi niin paljon että kehtaisin nousta sängystä ja mennä töihin. Uusi työpaikka kellokorttilaitteen leimausennätys: 7.05.