Miksi ottaa itse selvää, kun aina on yksi asiantuntija, jolta saa vastauksen. Joka alan asiantuntija. Siihen riittää se, että on tarpeeksi elettyjä vuosia suhteessa kysyjään. Ja sitten vielä, kun kysyjä on lapsenuskoinen uusavuton, ja lähdetään liikkeelle siitä tosiasiasta, että mikään ei ole muuttunut vaikkapa 30 vuodessa.

Nyt kun ajattelen...niin onhan se päivänselvä asia, että vajaa 20 vuotta vanha, sisältä ja ulkopuolelta ruosteinen ja muutenkin ei-niin-hyvin-pidetty auto, kannattaa korjata min. 500 €:lla, koska eihän kukaan nyt rikkinäistä autoa halua ostaa! Pitää vaan peukuttaa sen puolesta, että korjauksen jälkeen auto pysyisi kasassa edes niin kauan kuin auto siirtyisi uudelle omistajalleen, luultavasti alle 500 €:lla. 🤔

Ja kukapa osaisi parempia vinkkejä antaa uude(mma)n auton hankintaan kuin se, joka ei elämänsä aikana ole ostanut yhtään autoa. Uusavuttoman esim. netistä kaivama, ja muilta lähivuosina auton hankkineilta/hankintaa harkinneilta keräämä tieto on potaskaa eikä uusavuttoman tekemä suunnitelma autonhankintaprosessin läpiviemiseksi vakuuta. Lapsenuskoinen uusavuton tulee auttamattomasti autokauppiaan kusettamaksi, ajattelee joka alan asiantuntija.

Aika nopeasti mentiin sen rajan yli, etten viitsi raportoida asiantuntijalle näistä autoon liittyvistä teemoista. En ole missään vaiheessa kysynyt neuvoa/mielipidettä, vaan ihan yleisesti halunnut keskustella näistä niin kuin muistakin tavallisista asioista. Keskustelu muuttuu aika nopeasti väittelyksi, kun en kestä sitä typeryyttä mitä vasta-argumentit pitävät sisällään. Yleensä puhallan pelin poikki nopeastikin toteamalla umpikujatilanteen: kumpikin on niin oikeassa ja niin eri mieltä toisen kanssa, että pare lopettaa eikä kuluttaa energiaa moiseen turhuuteen.

En lähtökohtaisesti vähättele ikävuosien tuomaa kokemusta/näkemystä, mutta se ei aina riitä kaikkeen eikä se automaattisesti kumoa sitä ajankohtaisempaa tietoa, jota voi kerätä eri lähteistä. Sen lisäksi maalaisjärjen sekä kaikille koulussa opetettujen perus +/- laskujen käyttö auttavat hahmottamaan tilannetta. Jos siis niitä haluaisi käyttää tai edes kuunnella miten toiset ovat niitä käyttäneet.❗️