Miten voin  75 % varmuudella kääntyä väärään suuntaan, kun käsketään kääntyä joko oikealla tai vasemmalle?

Helposti. Viimeksi tänään ja kaksi kertaa 5 minuutin sisällä. 100%.

Ensiksi ohjeena oli mennä ovesta ulos, kävellä viistosti oikealle ja mennä alas. Ja mitä mä teen? Menen kyllä ovesta ulos, mutta käännyn viistosti vasemmalle hissin luokse, menen hissillä alas, tai olisin mennyt, jos olisin päässyt. Kerrokseen pääsy oli nimittäin rajoitettu eikä mulla ollut sinne mitään asiaa ja tajusin olevani väärässä paikassa. Eiku takaisin kerros ylöspäin ja uusi suunta sinne oikealle, infopisteen käsiohjauksella, lähes perille saakka.

Perille päästyäni tiedustelin vessan sijaintia. Oviaukosta heti vasemmalle. Vasemmalle, jaahas, sanon ääneen ja nostan oikean käteni pystyyn ikään kuin näyttämään itselleni suuntaa. Käännyn oviaukosta oikealle ja kohtaan umpikujan. Ai niin, se olikin vasen... 😳 Tuolta pohjalta oli sitten hyvä jatkaa koko päivän kestävään ponnekasta aivonystyröintiä vaativaan koulutukseen. 

Näinhän se on ollut aina. Ei vaan osu kohdalleen. Klassikkotilanne on mies ratissa ja minä antamassa reittiopastusta. Vasemmalle...eiku siis oikealle - ja välillä toisinpäin. Harvemmin osuu kerralla oikein. En tiedä onko sitten parempi mun toinen opastus tapa: nopea huitaisu kädellä ja sanon "tonne". Tosin siinä käsi saattaa osoittaa juurikin oikeaan suuntaan, mutta ongelma on siinä, ettei sitä ehdi näkemään.

Oon lukenut että lukihäiriöön liittyy oikean ja vasemman sekoittaminen. Kuittaan. Osittain varmaankin tietty impulsiivisuuskin vaikuttaa, kun toimin/sanon ennen kuin olen ajatellut loppuun. En tiedä pystyisikö tuon tietoisella harjoittamisella oppimaan, en ole yrittänyt, kun onneksi maailmassa on paljon tärkeämpiäkin asioita. Vaikkapa miettiä Kehä I itään vai länteen problematiikkaa. 🔄